Ирисов А. С.




СПИРТ
Як моторне пальне


ДЕРЖАВНЕ
НАУКОВО-ТЕХНІЧНЕ ВИДАВНИЦТВО ПО МАШИНОБУДУВАННЮ, МЕТАЛООБРОБЦІ І ЧОРНІЙ МЕТАЛУРГІЇ
МОСКВА - 1933 - ЛЕНІНГРАД


Формат djvu
Розмір   2.24 МБ
Мова    російська


Передмова


Проблема використання спирту як моторного палива не нова. Вона була поставлена ​​ще в кінці минулого і на початку теперішнього сторіччя. Під час імперіалістичної війни і після неї спиртові моторні суміші отримали дуже велике поширення. Небхідно відзначити, що спиртові моторні суміші отримали поширення не тільки в країнах, які ввозять нафтові продукти, як Франція, Німеччина, Італія, Швеція і т. д., але і в країнах багатих власною нафтою, як Англія, Польща. Відбувається це тому, що спиртові суміші виявилися, як показали дослідження останніх років, виключно хорошим моторним паливом, по ряду якостей переважвють бензинові та інші палива. Тут насамперед слід відмітити, що спиртові суміші є винятковими за своїми високими антидетонаційними властивостями і дозволяють витримувати великі ступені стиснення, що вельми важливо для авіаційних і потужних автомобільних моторів.
Застосування спиртових сумішей дозволить зменшити витрату бензолу, який в даний час домішується до бензинів з метою покращення їх антидетонаційних якостей.

травень 1932 р.


завантажити



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Розміщені на сайті матеріали використовуються лише в інформаційних цілях, на підставі положення про вільне використання твору в інформаційних, наукових, навчальних або культурних цілях, або аналогічних законопроектів вашої держави згідно Бернської конвенції!